Eurovizija 2021. u Rotterdamu održat će se uz epidemiološke mjere

Natjecanje za pjesmu Eurovizije 2021. u holandskom gradu Rotterdamu održat će se u maju uz ograničenja i epidemiološke mjere zbog pandemije korona virusa.

Neki će se nastupi održati uživo uz epidemiološke mjere, rekli su organizatori, ne precizirajući hoće li biti dopuštena publika (EPA)

Natjecanje za pjesmu Eurovizije 2021. u holandskom gradu Rotterdamu održat će se u maju uz ograničenja i epidemiološke mjere zbog pandemije korona virusa, saopćili su u srijedu organizatori.

Neki će se nastupi održati uživo uz epidemiološke mjere, rekli su organizatori, ne precizirajući hoće li biti dopuštena publika. Neke će zemlje moći predati snimljene izvedbe svojih predstavnika, prenosi Hina.

“Natjecanje za pjesmu Eurovizije vratit će se u maju unatoč pandemiji, ali u prevladavajućim okolnostima događaj je nemoguće održati onako kako smo navikli”, rekao je Martin Osterdahl, izvršni direktor natjecanja.

Holandija je postala domaćin 65. izdanja Eurovizije, koju preko televizije prati gotovo 200 miliona ljudi, nakon što je Holanđanin Duncan Laurence pobijedio na natjecanju 2019. godine s pjesmom “Arcade”.

Četiri scenarija

Prošlogodišnje izdanje natjecanja otkazano je nedugo nakon što je korona virus stigao u Evropu, a ove će se godine polufinalne večeri održati 18. i 20. maja te finale, u kojem će sudjelovati 41 država, 22. maja.

Organizatori su u novembru rekli da razmatraju četiri scenarija u rotterdamskoj “Ahoy Areni”, od relativno normalnog s hiljadama ljudi, do onog s ograničenom publikom uz epidemiološke mjere ili potpuno bez publike.

U srijedu su izvijestili da su još uvijek najviše usredotočeni na scenarij u kojem bi manji broj gledatelja mogao prisustvovati pod “strogim zdravstvenim i sigurnosnim mjerama”, uključujući testiranja na COVID-19.

Kapacitet bi mogao biti smanjen, a organizatori su već odlučili vratiti novac za sve do sada kupljene karte.

Konačna odluka o publici može biti donesena tek sredinom aprila, rekao je glasnogovornik natjecanja.

Izvor: Agencije