Spacey mora platiti 31 milion dolara odštete produkcijskoj kući

Producentska kuća MRC, koja stoji iza ‘Kuće od karata’, tražila je odštetu za izgubljenu zaradu koja se pripisuje glumčevom odlasku iz serije poslije optužbe protiv njega za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Odlazak glumca primorao je producentsku kuću da reorganizira popularnu seriju što je rezultiralo 'značajnim gubicima'

Poznati američki glumac Kevin Spacey morat će platiti 31 milion dolara odštete kompaniji koja je bila producent serije Kuća od karata (House of Cards) u kojoj je igrao glavnu ulogu, pošto je otpušten zbog tužbe za seksualno uznemiravanje, javlja AFP.

Producentska kuća MRC, koja stoji iza hit serije o političkim intrigama u Washingtonu, tražila je odštetu za izgubljenu zaradu koja se pripisuje glumčevom odlasku iz serije poslije optužbe protiv njega za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

MRC navodi da je poslije optužbe glumca suspendirala iz serije i pokrenula internu istragu prema kojoj je Spacey odgovoran za pripisano djelo.

Odlazak glumca primorao je producentsku kuću da reorganizira seriju što je rezultiralo “značajnim gubicima”, dodaje MRC.

Cijela sezona morala biti reorganizirana

Scenario je morao biti revidiran kako bi se isključio lik kojeg je igrao Spacey i da se reorganizira cijela šesta sezona, smanjena sa 13 na osam epizoda.

MRC je sudsku proceduru pokrenuo 2019. Iste godine je sud odbacio tužbu protiv američkog glumca za nepristojno ponašanje i seksualno zlostavljanje u američkoj državi Massachusetts.

Kevin Spacey je osvojio dva Oscara, za najboljeg glumca u filmu Američka ljepota (American Beauty) 1999. godine i za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu Dežurni krivci (The Usual Suspects) iz 1995. godine.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO