Svjetska premijera filma ‘Djeca sa CNN-a’ u Sarajevu

Film ‘Djeca sa CNN-a’ temeljen je na istoimenom dramskom tekstu čiji je autor Amir Bukvić, a kao predstava prvi put je izveden prije 15 godina.

Premijera filma je posljednji program koji će biti održan u okviru ovogodišnjeg Modula Memorije (Festival MESS)

Filmskom premijerom Djeca sa CNN-a, koja će biti upriličena u subotu, festival MESS nastavlja s realizacijom dijela programa koji su trebali biti održani u okviru 26. izdanja Modula Memorije proljetos, prenosi Fena.

Zbog nepovoljne situacije s pandemijom nije bilo moguće organizirati programe koji su trebali biti održani u zatvorenim prostorima, pa ih MESS organizira ove jeseni.

Nakon katalonske predstave i izložbe Kao da je neko još uvijek u šumi, koja je održana prošli vikend, posljednji program koji će biti održan u okviru ovogodišnjeg Modula Memorije bit će premijera filma Djeca sa CNN-a.

Svjetska premijera filma

Riječ je o svjetskoj premijeri dugometražnog igranog filma, koji će biti prikazan u kinu Cineplexx Sarajevo, a za koji režiju potpisuje Aida Bukvić.

Film Djeca sa CNN-a temeljen je na istoimenom dramskom tekstu čiji je autor Amir Bukvić. Kao predstava, tekst je praizveden 2006. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu, a dvije godine kasnije i u Zagrebu.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada