Trg u Beogradu nazvan po Mileni Dravić i Draganu Nikoliću

Gradske vlasti uradile su trg kao buduću scenu za različita kulturna dešavanja, književne večeri i koncerte, rečeno je na otvorenju ‘Skvera Milene i Gage’.

Okupljeni građani imali su prilike gledati odlomke serijala 'Obraz uz obraz', kojeg su svojevremeno vodili Dravić i Nikolić (Tanjug)

Glumački par Milena Dravić i Dragan Nikolić dobio je u Beogradu trg, nazvan „Skver Milene i Gage“, koji je svečano otvoren na uglu ulica Mileševske i Cara Nikolaja, javlja Tanjug.

„Skver“ su zvanično otvorili glumci Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) Nataša Marković i Milorad Damjanović, koji su i vodili prigodni program, a u okviru kog je Big bend Radio-televizije Srbije izvodio filmske numere.

Okupljeni građani imali su prilike gledati odlomke iz popularnog televizijskog serijala Obraz uz obraz, kojeg su svojevremeno vodili Dravić i Nikolić.

Putokaz za neke druge prostore u gradu

„Gradske vlasti uradile su ovaj trg kao buduću scenu za različita kulturna dešavanja, književne večeri, koncerte i drugo. Ovo je način kako možemo da osvajamo nove prostore i uređujemo naš grad, da postane zaista moderan evropski grad“, rekao je Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika Beograda.

Prema njegovim riječima, otvaranje „Skvera Milene i Gage“ je jedan od načina da se „sećamo divnih ljudi koji su stvarali našu kulturu, koji su zadužili Beograd“.

„Ovo je putokaz za neke druge prostore u gradu, jer ima još imena iz naše kulture koja zaslužuju ovakvo obeležje u Beogradu. Verujem da ćemo u godinama koje su pred nama imati nova otvaranja ovakvih mesta“, rekao je Ivan Karl, sekretar za kulturu Grada Beograda.

Dug velikanima

Naglasio je i kako se Big bend RTS-a izborom muzike, među kojom je bila i tema serije Grlom u jagode i druge numere, odužio i kompozitoru Zoranu Simjanoviću, koji je preminuo ove godine.

„Nalazimo adekvatan način da se odužimo velikanima koji su zadužili grad i koji su svojom umetnošću pronosili ovaj grad širom Evrope i sveta, a Dragan Nikolić i Milena Dravić su to činili tokom čitavih svojih karijera“, naglasio je Karl.

Opštinske vlasti najavile su i da će uskoro biti postavljena i skulptura posvećena glumačkom paru, čime će biti „na dostojanstven način zabeležen njihov život na Vračaru“.

‘Njihov duh će stalno da bude prisutan’

Glumac Svetislav Goncić je rekao novinarima da je „Skver nešto najlepše što se na (Crvenom) Krstu i u Beogradu moglo da se dogodi“.

„Njihov duh će stalno da bude prisutan. Mislim da ćemo ih se zauvek sećati, jer su utkani u naše odrastanje i naše živote. Obraz uz obraz je stvarno bila jedinstvena emisija zato što su njih dvoje bili to što jesu”, rekao je Goncić.

Milena Dravić preminula je 2018. godine, a Dragan Nikolić dvije godine ranije.

Izvor: Agencije