Film ‘Poslije zime’ crnogorski kandidat za Oscara

Film Ivana Bakrača je svjetsku premijeru imao ljetos u natjecateljskom programu East of the West na Međunarodnom festivalu u Karlovim Varima.

Film 'Poslije zime' je priča o petero prijatelja iz djetinjstva u kasnim dvadesetima, koji sada žive na različitim krajevima bivše Jugoslavije i trude se održati svoje prijateljstvo (Cineuropa)

Debitantski dugometražni igrani film redatelja Ivana Bakrača Poslije zime, nastao u koprodukciji Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Francuske, crnogorski je kandidat za nagradu Oscar u kategoriji međunarodnog dugometražnog filma, objavila je Hina.

Film Poslije zime je priča o petero prijatelja iz djetinjstva u kasnim dvadesetima, koji sada žive na različitim krajevima bivše Jugoslavije i trude se održati svoje prijateljstvo unatoč udaljenosti koja ih dijeli. Suprotstavljaju se patrijarhalnom nasljeđu, ignorirajući posljedice rata i osiromašene ekonomije.

Film je svjetsku premijeru imao ljetos u natjecateljskom programu East of the West na Međunarodnom festivalu u Karlovim Varima, a uskoro će biti prikazan i na festivalu u njemačkom Cottbusu (Film Festival Cottbus).

Objava nominacija početkom februara

Osim režije, Ivan Bakrač potpisuje i scenarij, a u filmu glume Ivona Kustudić, Ana Vučković, Momčilo Otašević, Petar Burić i Maja Šuša.

Film je nastao u produkciji Artikulacija Filma (Makedonija) i ABHO Filma (Makedonija) te u koprodukciji Akcija Film (Srbija), Biberche Productions (Srbija), Maxima Film (Hrvatska) i Arizona Productions (Francuska), te uz financijsku podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog centra Crne Gore i programa Kreativna Europa – potprogram MEDIA.

Nominacije za nagradu Oscar bit će objavljene 8. februara 2022. godine, a svečana dodjela održat će se 27. marta.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO