Preminuo hrvatski glumac Žarko Potočnjak

U dugoj i bogatoj karijeri Žarko Potočnjak je snimio 25 igranih filmova, u njih 10 imao je glavnu ulogu, također je glumio u 30-ak televizijskih serija, te imao gotovo 150 kazališnih premijera.

Za glumačka ostvarenja Potočnjak je osvojio veliki broj nagrada (Petar Glebov / Pixsell)

Hrvatski kazališni i televizijski glumac Žarko Potočnjak preminuo je jutros u 76. godini, potvrdili su za N1 iz Glumačke družine Histrion.

U dugoj i bogatoj karijeri snimio je 25 igranih filmova, a u njih 10 imao je glavnu ulogu. Glumio je i u 30-ak televizijskih serija, te gotovo 150 kazališnih premijera.

Najznačajnije uloge ostvario je u Dugoj mračnoj noći, Glembajevima, Vukovar se vraća kući, Trešeti, Počivali u miru, Zauvijek susjedi

Za glumačka ostvarenja osvojio je velik broj nagrada.

Počeo u mjuziklima i rock-operama

Žarko Potočnjak rođen je 3. veljače 1946. godine u Pakracu.

Prvi anganžman dobio je u Kazalištu Komedija u Zagrebu. Tamo je glumio u mjuziklima i rock-operama, u kojima je i pjevao, i plesao.

Nakon toga 18 godina bio je glumac u zagrebačkom kazalištu Gavella, a na poziv Georgija Para 1994. godine je prešao u zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište.

Sa Zlatkom Vitezom osnovao je glumačku družinu Rinoceros, koja je potom preimenovana u Histrione.

 

Izvor: Agencije

Povezane

Karijeru Ive Štivičića su, između ostalog, obilježile igrane serije ‘Kuda idu divlje svinje’ i ‘Putovanje u Vučjak’ te igrani film ‘Horvatov izbor’.

Published On 15 Oct 2021

Iako je živio i radio u mnogim gradovima bivše Jugoslavije, najveći dio života proveo je u Zagrebu.

Published On 22 Nov 2020
Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO