Sarajevo Film Festival bit će održan isključivo online

26. izdanje Sarajevo Film Festivala bit će otvoreno 14. august (SFF)

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (14. do 21. avgust) u potpunosti će biti održan u online formatu, saopćeno je iz direkcije SFF-a.

Odluka je donesena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 4. augusta 2020.

“One uključuju i ‘preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje’. Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje”, naveli su.

Filmovi i programi putem online platforme

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

“Zahvaljujemo se autorima, gostima, sponzorima i našoj publici na podršci kontinuitetu Sarajevo Film Festivala u uslovima globalne pandemije. Posebno hvala 300 uposlenih i partnerskih službi koji uprkos složenoj situaciji rade na ovogodišnjem izdanju festivala”, naveli su iz Direkcije SFF-a.

Dvadeset i šesto izdanje Sarajevo Film Festivala bit će otvoreno 14. augusta svjetskom premijerom filma Koncentriši se, baba Pjera Žalice putem stranice ondemand.sff.ba.

Izvor: Agencije