Sarajevo Film Festival bit će održan isključivo online

26. izdanje Sarajevo Film Festivala bit će otvoreno 14. august (SFF)
26. izdanje Sarajevo Film Festivala bit će otvoreno 14. august (SFF)

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (14. do 21. avgust) u potpunosti će biti održan u online formatu, saopćeno je iz direkcije SFF-a.

Odluka je donesena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 4. augusta 2020.

“One uključuju i ‘preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje’. Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje”, naveli su.

Filmovi i programi putem online platforme

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

“Zahvaljujemo se autorima, gostima, sponzorima i našoj publici na podršci kontinuitetu Sarajevo Film Festivala u uslovima globalne pandemije. Posebno hvala 300 uposlenih i partnerskih službi koji uprkos složenoj situaciji rade na ovogodišnjem izdanju festivala”, naveli su iz Direkcije SFF-a.

Dvadeset i šesto izdanje Sarajevo Film Festivala bit će otvoreno 14. augusta svjetskom premijerom filma Koncentriši se, baba Pjera Žalice putem stranice ondemand.sff.ba.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO