Ubici Johna Lennona 11. put odbijen zahtjev da izađe iz zatvora

Chapman je 2000. godine, nakon provedenih 20 godina iza rešetaka prvi put stekao pravo za uvjetno puštanje (EPA)

Marku Davidu Chapmanu, ubici legendarnog muzičara Johna Lennona, 11. put je odbijen njegov zahtjev za uvjetnim otpuštanjem iz zatvora te će ostati iza rešetaka još najmanje dviie godine, kada će opet imati pravo za traženje otpusta.

Chapman (65) izdržava kaznu doživotnog zatvora u zatvoru Alden, nakon što je u New Yorku hicima iz pištolja 8. decembra 1980. godine usmrtio zvijezdu “Beatlesa” ispred Lennonovog stana na Manhattanu, prenosi Hina.

Apel poznatih osoba

Uprava za uvjetni otpust države New York samo je kratko saopćila da je Chapmanu oslobađanje uskraćeno nakon razgovora obavljenog 19. augusta, ne navodeći razloge odbijanja.

Chapman je 2000. godine, nakon provedenih 20 godina iza rešetaka, prvi put stekao pravo za uvjetno puštanje, a tada su upravi zatvora brojne poznate osobe, među kojima i Lennonova partnerica Yoko Ono, tražili da se Chapman nikad ne pusti iz zatvora. 

Izvor: Agencije


Povezane

Pedeset je godina prošlo od kada su četvorica mladića iz Liverpoola, Beatlesi, snimili  prvu pjesmu “Love me do”. Više od hiljadu i po ljubitelja okupljenih u hor u Liverpoolu proslavilo je jubilej.

Published On 05 Oct 2012
Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO