Filip Mayer u Italiji osvojio nagradu za najboljeg glumca

U službenoj konkurenciji učestvovalo je 11 dugometražnih igranih filmova,18 dokumentarnih i 32 kratkometražna igrana filma (Davorin Višnji? / Pixsell)
U službenoj konkurenciji učestvovalo je 11 dugometražnih igranih filmova,18 dokumentarnih i 32 kratkometražna igrana filma (Davorin Višnji? / Pixsell)

Mladi hrvatski glumac Filip Mayer osvojio je nagradu Zlatni ključ za svoju ulogu u trileru “F20” na prvom izdanju Puglia međunarodnog filmskog festivala, koji se održao u talijanskim gradovima Bari i Pogliano a Mare.

U službenoj konkurenciji festivala sudjelovalo je jedanaest dugometražnih igranih filmova iz osam zemalja te 18 dokumentarnih filmova i 32 kratkometražna igrana filma, javlja Hina.

Unatoč trenutnoj situaciji s Covid-19 virusom, projekcije su se održavale u Vignola Cinema Teatro u Pogliano a Mare, izvijestili iz produkcije filma.

Na završnoj svečanosti, održanoj 26. srpnja, pored dodjele nagrada, održan je i koncertu u čast slavnog talijanskog pjevača Domenica Modugna.

Desetak međunarodnih nagrada

Mayer se obratio prisutnima snimljenom videoizjavom u kojoj se na kombinaciji engleskog i talijanskog zahvalio festivalu na nagradi i prepoznavanju njegovog rada, posebno stoga što je mlad glumac, te istaknuo da  je ona i za njegove kolege glumce i ekipu koji su mu davali podršku tijekom snimanja.

Dugometražni igrani film F20, nastao je u režiji Arsena A. Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića, i  u produkciji Filmosaurus Rex-a (producenti Arsen A. Ostojić i Hrvoje Vajić).

Međunarodnu premijeru imao je u natjecateljskom programu 22. Black Nights Film festivala u Talinu u Estoniji i do sada je osvojio desetak međunarodnih festivalskih nagrada.

Film prati mladu djevojku Martinu (Romina Tonković), koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca (Mladen Vulić), iako mašta o odlasku na Zrće.

Kod jedne dostave upoznaje povučenog mladića Filipa (Filip Mayer) koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, Martinin san se uskoro pretvara u najgoru noćnu moru.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO