Zvanično otkazan festival Exit

'Novo pomjeranje datuma festivala je jedan obiman i sveobuhvatan proces, koji iziskuje vremena', objavili su organizatori (Reuters)
'Novo pomjeranje datuma festivala je jedan obiman i sveobuhvatan proces, koji iziskuje vremena', objavili su organizatori (Reuters)

Obilježavanje 20 godina EXIT festivala definitivno neće biti održano od 13. do 16. augusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, saopštili su organizatori na stranici festivala.

Organizatori su poručili da se “zdravstvena situacija u zemlji nažalost nije popravila”, prenosi Tanjug.

“Imajući u vidu da nam je zdravlje i bezbjednost svih učesnika festivala na prvom mestu, obavještavamo vas da se obilježavanje 20 godina EXIT festivala definitivno neće održati od 13. do 16. augusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi”, piše na stranici festivala.

Do kraja mjeseca datum za EXIT 2021

Kako se navodi, “novo pomjeranje datuma festivala je jedan obiman i sveobuhvatan proces, koji iziskuje vremena”.

“Do kraja mjeseca ćemo objaviti datume za EXIT 2021, a uskoro stiže i obavještenje u vezi sa prijavama i opcijama za refundacije”, poručuju organizatori Exita.

Organizatori su ranije ove godine najavljivali da će Exit uprkos cjelokupnoj situaciji ipak biti održan i to u bliskoj saradnji s Nacionalnim kriznim štabom Republike Srbije, a kao jedna od mjera navodio se smanjen kapacitet Exita na pola od uobičajenih 55.000 posjetilaca po danu.

Tada je najavljeno i zatvaranje pojedinih rovova i opkopa u kojima inače bude smješteno oko 40 pozornica i zona.

Izvor: Agencije


Povezane

U nedjelju je završna večer 13. Exita, jednog od najpopularnijih regionalnih muzičkih festivala, koji se održava na prostoru Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu. Od svojih korijena koji su imali snažan politički kontekst, Exit je izrastao u festival velikog renomea u svijetu mladih širom Evrope koji okuplja najznačajnija svjetska muzička imena i koji, istovremeno, promovira važne […]

Muzički festival EXIT u Novom Sadu i ove godine su posjetile stotine hiljada ljudi. Osim uživanja u nastupima velikih muzičkih imena, EXIT je za mnoge mlade ljude prilika da se bolje upoznaju. Istraživali smo – koliko festivali povezuju mlade iz regiona. 

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO