Zvanično otkazan festival Exit

'Novo pomjeranje datuma festivala je jedan obiman i sveobuhvatan proces, koji iziskuje vremena', objavili su organizatori (Reuters)

Obilježavanje 20 godina EXIT festivala definitivno neće biti održano od 13. do 16. augusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, saopštili su organizatori na stranici festivala.

Organizatori su poručili da se “zdravstvena situacija u zemlji nažalost nije popravila”, prenosi Tanjug.

“Imajući u vidu da nam je zdravlje i bezbjednost svih učesnika festivala na prvom mestu, obavještavamo vas da se obilježavanje 20 godina EXIT festivala definitivno neće održati od 13. do 16. augusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi”, piše na stranici festivala.

Do kraja mjeseca datum za EXIT 2021

Kako se navodi, “novo pomjeranje datuma festivala je jedan obiman i sveobuhvatan proces, koji iziskuje vremena”.

“Do kraja mjeseca ćemo objaviti datume za EXIT 2021, a uskoro stiže i obavještenje u vezi sa prijavama i opcijama za refundacije”, poručuju organizatori Exita.

Organizatori su ranije ove godine najavljivali da će Exit uprkos cjelokupnoj situaciji ipak biti održan i to u bliskoj saradnji s Nacionalnim kriznim štabom Republike Srbije, a kao jedna od mjera navodio se smanjen kapacitet Exita na pola od uobičajenih 55.000 posjetilaca po danu.

Tada je najavljeno i zatvaranje pojedinih rovova i opkopa u kojima inače bude smješteno oko 40 pozornica i zona.

Izvor: Agencije