Banksy odao priznanje zdravstvenim radnicima

Poput Supermana, i sestra ima ispruženu ruku i nosi masku za lice (Banksy / Instagram)
Poput Supermana, i sestra ima ispruženu ruku i nosi masku za lice (Banksy / Instagram)

Tajanstveni britanski umjetnik Banksy odao je priznanje zdravstvenim radnicima novim djelom u općoj bolnici u Southamptonu, a platno čija je slika objavljena na njegovom Instagramu u srijedu postavljeno je kao priznanje zaposlenicima te bolnice u borbi protiv korona virusa. 

Slika prikazuje malog dječaka u majici kako kleči pokraj kante za smeće. On je svoje uobičajene heroje igračke Batmana i Supermana, koji su odbačeni u kanti, zamijenio novim herojem – medicinskom sestrom. 

Poput Supermana i sestra ima ispruženu ruku i nosi masku za lice, kapu i pregaču sa znakom crvenog križa, što je jedini element u boji na crno-bijelom platnu.

‘Hvala na svemu što činite’

Kako piše BBC, umjetnik je uz platno ostavio poruku bolnici u kojoj piše: “Hvala na svemu što činite. Nadam se da će malo razvedriti prostor, iako je crno-bijelo”.

Platno veličine kvadratnog metra, koje je nazvao “Prekretnica”, ostat će u bolnici do jeseni i potom će biti ponuđeno na aukciji, a novac će biti uplaćen britanskom zdravstvenom osiguranju, piše Hina pozivajući se na dpa.

Direktorica bolnice Paula Head rekla je da su svi u bolnici zahvalni na platnu.

Anonimni umjetnik postao je slavan nakon serije provokativnih grafita širom Engleske koji se često bave kritikom društva.

Izvor: Agencije


Povezane

Banksy je poznati britanski crtač grafita nepoznatog identiteta. Svojim satiričnim i duhovitim grafitima često iskazuje nezadovoljstvo ratom i kapitalizmom.

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO