Glumci iz filma ‘Zaraza’ snimili video o korona virusu

Kate Winslet, Matt Damon, Laurence Fishburne i Jennifer Ehle pojavljuju se u glavnim ulogama filma 'Zaraza' (Screenshot / YouTube)

Perite ruke kao da vam život od toga zavisi, poručili su u specijalnom videu glavni glumci filma Zaraza (Contagion) koji je u režiji Stevena Soderbergha 2011. godine upozorio svijet na jezivu pandemiju virusom slučnu ovoj današnjoj, prenosi Tanjug.

Kate Winslet, Matt Damon, Laurence Fishburne i Jennifer Ehle pojavljuju se u glavnim ulogama filma Zaraza, a sada su se zajedno sa Soderberghom i scenaristom Scottom Burnsom udružili s naučnicima iz Škole javnog zdravlja pri Univerzitetu Cornell da bi u javnosti popularisali informacije o korona virusu zasnovane na naučnim otkrićima u vezi sa pandemijom.

Poruke glumaca

Namjera glumaca bila je da klipovima podrže mjere suzbijanja pandemije, prakse držanja odstojanja, objasne nedoumice oko vakcina i upute na stavove stručnjaka, prenose mediji.

[Youtube/Columbia Public Health]

Glumica Kate Winslet, koja u Zarazi igra epidemiologa, poručuje da je pripremajući ulogu provela dosta vremena s pravim epidemiolozima.

“Najvažnije što sam naučila bilo je da peremo ruke, kao da nam život od toga zavisi. Uradite to da biste zaštitili sebe ili osobe oko vas”, poručuje Winslet.

[Youtube/Columbia Public Health]

Njen kolega Matt Damon u svom videu podsjeća da su stručnjaci kategorični u postavljanju distance među ljudima kao jedne od preventivnih mjera protiv zaraze.

[Youtube/Columbia Public Health]

Glumac Laurence Fishburne, koji je takođe igrao doktora u Zarazi, podsjetio je na ranije epidemije malih boginja i drugih oboljenja nakon kojih su ljudi mijenjali način života.

[Youtube/Columbia Public Health]

A Jennifer Ehle, koja je Zarazi igrala naučnicu koja otkriva vakcinu, poručuje da svi moraju biti tu jedni za druge.

Izvor: Agencije