U Sarajevu se završava Omladinski Film Festival

Omladinski Film Festival Sarajevo ove godine je proslavio deseti rođendan (Arhiva)

Dodjelom festivalskih nagrada i projekcijom filma Closet Moster, u utorak navečer će u Sarajevu biti zatovren deseti jubilarni Omladinski Film Festival.

Na zatvaranju će biti dodjeljene nagrade u programu OFF Mini market: “Scenario Mentoring” u trajanju od tri mjeseca i nagrada od 500 eura za najbolji projekat u razvoju, što predstavlja i koprodukcijski fond OFF-a, koji se dodjeljuje u kooperaciji s Al Jazeerom Balkans.

Nagrade će obrazložiti i dodijeliti Lejla Dedić, producentkinja sa Al Jazeere, i Arma Tanović, glumica i član ovogodišnjeg žirija na Pitching Forumu.

Nakon toga bit će dodjeljene nagrade u takmičarskim selekcijama Festivala: nagrada za najbolji dugi film u selekciji Velikih 5, nagrada za najbolji kratki film u kategoriji OFF Generacija, nagrada za najbolji art film i nagrada za najbolji kratki igrani film u kategoriji glavne takmičarske selekcije.

Ukupno 31 film iz 14 zemalja

Pokrovitelj nagrada u takmičarskom programu je Filmski Centar Srbije.

Zbog vremenskih neprilika i najavljene kiše, ali i jakog vjetra na Žutoj tabiji, Ceremonija dodjele nagrada 10. Omladinskog Film Festivala Sarajevo će biti održana u Multiplex Cinema Cityju.

Ceremonije dodjele nagrada počinje u 20:10 sati.

Na jubilarnom izdanju Festivala prikazan je ukupno 31 film iz 14 zemalja svijeta, a počeo je 31. augusta.

Izvor: Agencije