Zlatna Arena filmovima Mali, Comic Sans i Žaba

Film Žaba, reditelja Elmira Jukića, dobio je Zlatnu Arenu u konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija (Ustupljeno Al Jazeeri)

Velika Zlatna Arena za najbolji film na ovogodišnjem 65. Pulskom filmskom festivalu dodijeljena je filmu Mali redatelja Antonija Nuića, a nagradu publike Zlatna vrata Pule osvojio film Comic Sans redatelja Nevija Marasovića s prosječnom ocjenom 4,92, objavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Puli.

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna Arena za najbolji film dodijeljena je filmu Žaba, redatelja Elmira Jukića, koji je ujedno dobio nagradu i za režiju, dok je Zlatna Arena za glumačko ostvarenje dodijeljena Maruši Majer za ulogu Mare u filmu Ivan redatelja Janeza Burgera. 

Najviše Zlatnih Arena, po pet, na ovogodišnjem festivalu osvojili su film Osmi povjerenik redatelja Ivana Salaja i spomenuti Comic Sans.

Zlatne Arene u filmu Osmi povjerenik pripale su Borku Periću za najbolju sporednu mušku ulogu, Alenu i Nenadu Sinkauzu za glazbu, Ivani Škrabalo za scenografiju, Morani Starčević za kostimografiju te Tomislavu Vujnoviću, Antoniju Patljaku, Siniši Mataiću i Sandrinu Požežancu za vizualne efekte. 

Po pet Arena Osmom povjereniku i Comic Sansu

Zlatne Arene u filmu Comic Sans pripale su Neviju Marasoviću za režiju, Nataši Janjić za najbolju sporednu žensku ulogu, Janku Popoviću Volariću za najbolju glavnu mušku ulogu, Tomislavu Pavlicu za montažu te Juliju Zorniku za oblikovanje zvuka.

Film Lada Kamenski, u režiji Sare Hribar i Marka Šantića, osvojio je dvije Zlatne Arene i to Sara Hribar za scenarij i Doris Šarić-Kukuljica za najbolju glavnu žensku ulogu.

Po jednu Zlatnu Arenu dobili su film Duboku rezovi redatelja Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića i to Radislav Jovanov Gonzo, Luka Matić i Dubravka Kurobasa za kameru, Saša Budimir za specijalne efekte u filmu Mali redatelja Antonija Nuića te Sanja Rivić za masku u filmu Egzorcizam redatelja Dalibora Matanića. 

Nagrada “Breza” za najboljeg debitanta dodijeljena je Sari Hribar za film Lada Kamenski.  

Nagradu hrvatskog društva filmskih kritičara “Oktavijan” osvojio je film Mali redatelja Antonija Nuića.

Izvor: Agencije