Koncert u Manchesteru rasprodan za šest minuta

Ljudima koji su bili na prethodnom koncertu Ariane Grande omogućen je besplatan ulaz (EPA)

Karte za humanitarni koncert američke pop-zvijezde Ariane Grande, koji će biti održan u nedjelju u Manchesteru, rasprodane su za šest minuta, pišu britanski mediji.

Američka umjetnica, nakon čijeg se koncerta u Manchesteru 22. maja dogodio samoubilački napad, u kojem su poginule 22 osobe, a više od 100 ih je povrijeđeno, potvrdila je ponovni dolazak u taj engleski grad 4. juna, prenosi Anadolija.

Na humanitarnom koncertu “One Love Manchester”, osim Ariane Grande, nastupit će i Justin Bieber, Katy Perry, Usher, Pharell Williams, Coldplay, Miley Cyrus, Take That, Niall Horan…

Ulaznice po cijeni 45,83 eura, koje su puštene u prodaju u četvrtak u 10 sati, rasprodane su za šest minuta, prenose britanski mediji, pozivajući se na objavu organizatora na Twitteru.

Prihod porodicama žrtava

The Telegraph prenosi da su brojni korisnici Ticketmastera pokušali kupiti kartu na internetu, ali su nakon šest minuta dobili informaciju da je koncert rasprodan.

Kompletan prihod od koncerta ići će porodicama žrtava napada.

Ljudima koji su bili na prethodnom koncertu omogućen je besplatan ulaz.

Koncert će biti održan na kriketskom stadionu Emirates Old Trafford, kapaciteta 50.000 mjesta, a sve će uživo prenositi BBC.

Izvor: Agencije