Grupa Simple Minds održala koncert u Manchesteru

Grupa Take That poručila je da otkazuje nastupe iz poštovanja prema ljudima i njihovim porodicama (Reuters)
Grupa Take That poručila je da otkazuje nastupe iz poštovanja prema ljudima i njihovim porodicama (Reuters)

Neke glazbene grupe i njihovi ljubitelji vratili su se u koncertne dvorane u Manchesteru dan nakon napada na Manchester Arenu, predvođeni grupom Simple Minds, iz koje su priopćili da bi se osjećali “kao kukavice” da su otkazali koncert.

Mnogi njihovi ljubitelji složili su se, kazavši da ih bomba neće spriječiti.

Međutim, stotine ih ipak nije došlo na koncert jer je to bilo “prerano” nakon što su 22 osobe poginule u napadu na koncertu Ariane Grande.

Kerr: ‘Nismo kukavice’

Jim Kerr, pjevač Simple Mindsa, publici u Bridgewater Hallu rekao je: “Osjećali bismo se kao kukavice da smo samo napustili grad”, prenosi Fena.

Njihov koncert bio je najveći događaj u gradu u utorak, a Kerr je nastup počeo govorom o dilemi s kojom su se suočavali zbog događaja od prethodne noći.

“Kad smo se probudili ovog jutra, trebalo je donijeti odluku: da li da sviramo ili da otkažemo i napustimo grad? Siguran sam da bi svi razumjeli da smo tako i učinili, ali mi bismo se osjećali kao kukavice”, kazao je Kerr.

S druge strane, britanska pop-grupa Take That otkazala je u utorak tri koncerta u Manchester Areni prethodno zakazana za četvrtak, petak i subotu, nakon bombaškog napada na koncertu Ariane Grande u istoj dvorani.

Grupa, koja je osnovana u Manchesteru, otkazala je i nastup u utorak u Liverpoolu, prenosi Tanjug od agencije AP.

Poštovanje prema žrtvama

Kako je grupa priopćila, nastup se odgađa iz “poštovanja prema svim ljudima i njihovim obiteljima koji su pogođeni sinoćnjim užasnim incidentom”.

Američka grupa Blondie također je otkazala koncert u Londonu u utorak u “znak poštovanja prema žrtvama užasnog napada”.

U samoubilačkom bombaškom napadu u Manchesteru poginule su 22 osobe, među kojima su brojni tinejdžeri, a ranjeno je više desetaka osoba.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO