Uručenje Dobričinog prstena Mileni Dravić 15. decembra

Milena Dravić je 30. laureat ovog visokog staleškog priznanja (Pixsell)

Ugledna glumačka nagrada Udruženja dramskih umjetnika Srbije za životno djelo u 2016. godini – Nagrada Dobričin prsten – bit će uručena Mileni Dravić na svečanosti u petak, 15. decembra, na sceni Zvezdara teatra u Beogradu, javlja agencija Tanjug.

Istovremeno će biti predstavljena i 22. knjiga iz edicije posvećene dobitnicima Dobričinog prstena – monografija o umjetničkom opusu Milene Dravić, autorice Tatjane Nježić, saopćilo je Udruženje dramskih umjetnika Srbije.

Milena Dravić je 30. laureat ovog visokog staleškog priznanja.

U programu svečanosti dodjele učestvovat će: Dušan Kovačević, Dejan Mijač, Jagoš Marković, Jelisaveta Seka Sablić, Rade Šerbedžija, Radoslav Zelenović, Branka Petrić, Stefan Arsenijević, Jelena Đokić, Zdravko Šotra, Jasna Đuričić, Vasil Hadžimanov…

Prsten, diploma i monografija

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare Jokić, Beograd), od unikatne oslikane diplome (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića), kao i monografije posvećene dobitniku.

U konkurenciji za nagradu bilo je 11 glumica i glumaca.

Žiri je odluku donio većinom glasova 15. novembra 2016. godine, a radio je u sastavu: glumci Jasna Đuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, predsjednik Žirija i Vojislav Brajović; dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin.

Dodjelu Nagrade finansijski su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a podršku organizaciji svečanosti dao je Zvezdara teatar, navodi se u saopćenju.

Izvor: Agencije