‘Obliku vode’ najviše nominacija za Zlatni globus

Nakon Oblika vode, koji je pobjednik i ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji, slijedi novi film Stevena Spielberga, političko-novinarski triler The Post (EPA)

Mračna bajka Oblik vode meksičkog redatelja Guillerma del Tora osvojio je najviše, sedam nominacija za filmsku nagradu Zlatni globus, uključujući i onu u kategoriji najbolje drame, objavljeno je u ponedjeljak. 

Nakon Oblika vode, koji je pobjednik i ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji, slijedi novi film Stevena Spielberga, političko-novinarski triler The Post sa šest nominacija. 

Osim ova dva filma, u kategoriji najbolje drame nominirani su i ratni film Dunkirk Christophera Nolana, crna komedija Tri plakata izvan grada i romantična komedija Zovi me svojim imenom

U kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla nominirani su filmovi Lady Bird, Ja, Tonya, The Disaster Artist, Bježi i Najveći showman

Nominirani glumci i glumice

Među nominiranima za najbolje glumce u dramskoj kategoriji su Daniel Day-Lewis, Tom Hanks, Gary Oldman i Denzel Washington. Za najbolje glumice u istoj kategoriji borit će se, među ostalima, Jessica Chastain, Frances McDormand i Meryl Streep. 

Među nominiranima u glumačkim kategorijama u mjuziklu ili komedijama nalaze se i Steve Carell, James Franco i Hugh Jackman te Judi Dench, Helen Mirren i Emma Stone. 

Dobitnici Zlatnih globusa, nagrade koju dodjeljuje Udruženje stranih dopisnika u Hollywoodu i smatraju se najboljim pokazateljem uoči Oscara, bit će objavljeni 7. januara. 

Izvor: Agencije