Netflix prekida snimanje serije ‘Kuća od karata’

Netflix nije naveo je li upravo skandal sa Spaceyjem utjecao na odluku o prekidu snimanja serije (EPA)

Američki servis za streaming filmova i serija i produkcijska kuća Netflix odlučila je prekinuti snimanje TV-serije Kuća od karata po završetku emitovanja šeste sezone iduće godine nakon što je glumac Anthony Rapp optužio Kevina Spaceyja za seksualno napastovanje 1986, kad je Rapp imao 14 godina.

Odluka je uslijedila dan nakon što je Spacey priznao da je u alkoholiziranom stanju pokušao zavesti tada tinejdžera Rappa.

Ubrzo nakon Rappovog istupa Spacey je na društvenim mrežama objavio službeno izvinjenje, u kojem je napisao da se “događaja ne sjeća”, ali da je užasnut onime što je Rapp opisao.

“Ako sam se zaista ponio onako kako je on opisao, dugujem mu najiskrenije izvinjenje zbog očito neprimjerenog ponašanja u alkoholiziranom stanju”, napisao je.

Njegove obožavatelje i kolege još je više razljutilo Spaceyjevo priznanje na Twitteru u kojem navodi da je “u životu volio brojne muškarce i s njima imao romantične susrete” te da je odlučio živjeti kao homoseksualac.

‘Duboko pogođeni saznanjima’

Oni smatraju da je glumac svojim prvim javnim priznanjem da je homoseksualac u trenutku teških optužbi, uprkos tome što je dosad uspješno izbjegavao pitanja o privatnom životu, pokušao prikriti optužbe za napastovanje dječaka.

Kako piše BuzzFeed, Netflix nije naveo je li upravo skandal sa Spaceyjem utjecao na odluku o prekidu snimanja serije.

Netflix i koproducent serije, kompanija Media Rights Capital, u zajedničkom su saopćenju objavili da su “duboko pogođeni saznanjima”.

“Kao odgovor na sinoćnje otkriće, šefovi obje kompanije doputovali su u Baltimore. Tu su se sastali s glumcima i članovima ekipe te im zagarantovali da se na setu i dalje osjećaju sigurno. Kako smo ranije najavili, Spacey trenutno nije na setu”, pojasnili su u saopćenju, nakon čega je objavljena vijest o ukidanju serije.

Mediji nagađaju da je takva odluka donesena još prije nekoliko mjeseci, ali da je objavljena u ponedjeljak, što se poklopilo sa Spaceyjevim slučajem, prenosi Hina.

Izvor: Agencije