Glumica Neda Arnerić teško povrijeđena

Organizatori FEST-a dodijelili su nagradu Nedi Arnerić za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti (Pixsell)

Glumica Neda Arnerić teško je ozlijeđena prilikom pada s terase svog stana, koji se nalazi na trećem katu u beogradskoj Dubljanskoj ulici.

Arnerić je pala na limeni krov lokala u prizemlju, pri čemu je zadobila teške tjelesne ozljede, javili su beogradski mediji.

Hitno je prevezena u Urgentni centar, gdje joj ukazuju liječničku pomoć.

Glumica je, prema pisanju medija, dobila prijelom petog vratnog kralješka, prvog lumbalnog i dvanaestog grudnog kralješka.

Kasnije su beogradski mediji prenijeli kako Neda Arnerić nije životno ugrožena, a liječnici joj predviđaju oporavak te navode da se dobro osjeća.

Zbrinuta na intenzivnoj

Nedeljnik je prenio kako će u policijskom izvještaju o nesreći pisati da je glumica pala prostirući oprano rublje. Takvu je informaciju medijima prenio i njezin suprug.

“Možemo reći da je imala sreće”, rekao je neimenovani izvor iz Urgentnog centra.

U međuvremenu se službeno oglasio i Klinički centar Srbije, navodeći kako je “u toku dijagnostika povreda glumice Nede Arnerić”.

“Inicijalnom dijagnostikom utvrđene su povrede kičme. Zbog mogućih komplikacija, nalazi se na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra”, navode iz te zdravstvene ustanove, a prenosi Beta.

Brojne nagrade

Neda Arnerić (63) je jedna od najpoznatijih srpskih glumica. Od rane mladosti je pokazivala interes za scensku umjetnost, pa je tako već s 13 godina snimila svoj prvi film i postala prva dječja filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji. Dvije godine kasnije kao 15-godišnja djevojčica upisala je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

U karijeri je snimila više od 110 filmova i osigrala četrdesetak uloga u kazalištu.

Dobitnica je brojnih filmskih nagrada, među njima i “Zlatne arene” u Puli.

Za ostvarenja na filmu prije sedam godina dobila je “Plaketu Jugoslovenske kinoteke”, a godinu kasnije i Nagradu “Pavle Vuisić”, koja se dodjeljuje glumcima za životno djelo.

Svojedobno je bila i zastupnica u Skupštini Srbije.

Izvor: Agencije