Preminula Doris Roberts iz ‘Svi vole Raymonda’

Roberts je također poznata i po njenoj ulozi u detektivskoj seriji Remington Steele, kao i po brojnim predstavama i filmovima (Reuters)

Američka glumica Doris Roberts koja je glumila u „Svi vole Raymonda“ (Everybody Loves Raymond) majku oštrog jezika koja se u sve miješala, preminula je u 90. godini života, potvrdila je glasnogovornica porodice, a prenose svjetske agencije.

Roberts je preminula u snu, u ponedjeljak je kazala Janet Daily koja je za smrt glumice saznala od njenog sina Michalea Cannate.

Uzrok smrti još nije poznat, a Daily dodaje kako je Roberts bila zdrava i aktivna.

U protekle dvije sedmice, 90-godišnja glumica je prisustvovala raspravama o Hollywoodu i spolovima koju je organizirao sindikat glumaca SAG-AFTRA.

Roberts je dobila četiri nagrade Emmy za njenu ulogu Marie Barone u CBS-ovoj komičnoj seriji „Svi vole Raymonda“.

„Voljeli smo našu majku, veliku Doris Roberts, prekrasnu, zabavnu prijateljicu i glumicu“, izjavio je Phil Rosenthal, producent emisije.

Rođena 1925.

U seriji, koja je emitovana u Sjedinjenim Američkim Državama od 1996. do 2005. godine, glumili su i Ray Romano, Brad Garrett i Patricia Heaton. Peter Boyle, koji je glumio muža Roberts, Franka, preminuo je 2006. godine.

Roberts je također poznata i po njenoj ulozi u detektivskoj seriji Remington Steele, kao i po brojnim predstavama i filmovima.

Rođena je 4. novembra 1925. godine u St. Louisu, a odrasla je u New Yorku.

Izvor: Agencije