‘Ratovi zvijezda’ za dan u Kini zaradili 33 miliona dolara

Ovo je najveća zarada koju je 'Walter Disney' ostvario prvog dana prikazivanja nekog filma u Kini (EPA)
Ovo je najveća zarada koju je 'Walter Disney' ostvario prvog dana prikazivanja nekog filma u Kini (EPA)

Zarada najnovijeg nastavka sage Ratovi zvijezda: Sila se budi (Star Wars: The Force Awakens) prvog dana prikazivanja u Kini dostigla je 33 miliona dolara, saopćeno je iz američke kompanije “Walt Disney”.

Ovo je najveća zarada koju je “Disney” ostvario prvog dana prikazivanja nekog filma u Kini.

Također je riječ o najvećoj zaradi nekog filma prvog dana prikazivanja u historiji kinematografije u najmnogoljudnijoj državi svijeta.

Premašio ‘Avatara’

Ranije ove sedmice su novi Ratovi zvijezda: Sila se budi oduzeli Avataru naslov filma s najvećim prihodima u historiji u Sjevernoj Americi, a još imaju prostora nadmašiti ga na međunarodnom nivou.

Nastavak Sila se budi, sedmi dio galaktičke epopeje, premašio je 760,5 miliona dolara, koliko je zaradio Avatar tokom čitavog trajanja prikazivanja, saopćio je filmski studio “Disney”, koji je proizveo i distribuirao nove Ratove zvijezda.

Najnoviji dio svemirske sage već je zaradio 758,2 miliona dolara u SAD-u i Kanadi do utorka, u tri sedmice prikazivanja.

Izvor: Agencije


Povezane

U novom izdanju Al Jazeera Svijeta istražujemo navode organizacije Human Rights Watch o opasnim uvjetima rada maloljetnika na poljima duhana u SAD-u. Iako im nije dozvoljeno konzumirati cigarete, zdravlje im je, ipak, ugroženo. Otkrivamo s kojim se problemima suočava država s najraznovrsnijim etničkim sastavom na svijetu. Zabilježili smo kako Argentinci čuvaju uspomenu na čuvenu britansku […]

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO