‘Han Solo’ dobija svoj film

'Han Solo' je u 'Ratovima zvijezda' postao simpatični probisvijet, koji se s pobunjenicima i kopilotom 'Chewbaccom' borio protiv 'Imperije'
'Han Solo' je u 'Ratovima zvijezda' postao simpatični probisvijet, koji se s pobunjenicima i kopilotom 'Chewbaccom' borio protiv 'Imperije'

“Han Solo”, junak iz Ratova zvijezda, koji uvijek ima brz svemirski brod i dobar laserski pištolj, dobit će svoj film, saopćio je studio Disney.

Projekat, koji bi u kino dvorane trebao stići u maju 2018. godine,  drugi je samostalni film nekog lika iz Ratova zvijezda poslije Rogue One, koji u kina stiže iduće godine, prenosi Tanjug.

Ovi filmovi, piše Reuters, pratit će drugi dio zamršenog svijeta Georga Lucasa i preplitat će se s novom trilogijom čiji prvi dio Star Wars: The Force Awakens u kina stiže u decembru.

Novi film o “Hanu Solu” bavit će se počecima lika koga u serijalu tumači Harrison Ford.

“Han Solo” je u prvom dijelu Ratova zvijezda bio bivši krijumčar, koji prima “Lukea Skywalkera” na svoj brod “Milenijski soko” i pomaže mu da pobjegne “Darth Vaderu”.

“Han Solo” je postao simpatični probisvijet, koji se s pobunjenicima i kopilotom “Chewbaccom” borio protiv “Imperije”.

Prošlost ‘Hana Soloa’

Novi film će pokazati kako je “Han Solo” postao krijumčar, lopov i probisvijet, koga “Luke Skywalker” i “Obi-Wan Kenobi” upoznaju u kantini na “Mos Eisleyju”, naveo je Disney.

Režiseri Christopher Miller i Phil Lord, koji stoje iza Lego filma, režirat će ovaj projekat, a za sada se ne zna ko će igrati u njemu.

“Obećavamo da ćemo riskirati, da ćemo publici dati novo iskustvo, da ćemo biti vjerni čuvari ovih likova koji nam toliko mnogo znače”, naveli su oni u zajedničkom saopćenju.

Scenarista i režiser Lawrence Kasdan, koji je bio jedan od scenarista filmova Imperija uzvraća udarac, Povratak Džedaja i The Force Awakens, napisat će sa sinom Jonom scenarij za novi film.

The Force Awakens prvi je od tri nova filma u serijalu Ratovi zvijezda koji producira Disney, koji je 2012. godine od Georga Lucasa kupio franšizu za 4,05 milijardi dolara.

Prethodnih šest filmova zaradilo je više od četiri milijarde dolara na blagajnama od 1977. godine i privuklo legije obožavalaca.

Izvor: Agencije


Povezane

Deset godina nakon što je čuveni režiser George Lucas poručio da se Ratovi zvijezda više neće snimati za veliki ekran, dogodio se neočekivani obrat. Nova će trilogija ipak stići u kina širom svijeta, ovaj put pod dirigentskom palicom novih vlasnika.

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO