Eastwood snima film o pilotu sa Hudsona

Zbog sigurnog slijetanja na rijeku Hudson i spašavanja 155 života, pilot Sullenberger proglašen je herojem (Reuters)

Clint Eastwood ima namjeru režirati film o kapetanu Chesleyu Sullenbergeru, pilotu koji je postao američki nacionalni heroj nakon što je uspio zrakoplov spustiti na rijeku Hudson 2009.

Glumac i redatelj snimit će taj film za Warner Bros. Sullenberger je, kako kaže, vrlo sretan što je njegova priča u rukama tog hoolywoodskog veterana.

Zasad nije poznato koji će biti naslov Eastwoodovog filma.

Pilot kompanije US Airways postao je poznat u čitavom svijetu nakon što je 15. siječnja 2009. godine, kada je njegov Airbus A320 naletio na jato gusaka što je oštetilo dva motora, uspio usmjeriti avion prema Hudsonu i mirno sletjeti na rijeku, spasivši tako 155 putnika i članova posade.

Spasio 155 života

Zrakoplov US Airwaysa na letu 1549 poletio je iz newyorške zračne luke LaGuardia za Charlotte u Sjevernoj Karolini, ali je ubrzo nakon polijetanja pilot javio kontroli leta da se zrakoplov sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora.

Pilot Sullenberger je tada odlučio sletjeti na rijeku Hudson, a putnici su kasnije pričali kako je “avion nevjerojatno glatko sletio na površinu vode i ostao plutati” jer su zrakoplovu bili ugašeni motori.

Cijeli su događaj pratile brojne kamere, a akciju spašavanja TV postaje su izravno prenosile. Zrakoplov su okružili mali putnički brodovi i trajekti koji plove između New Yorka i New Jerseya, a uz sam zrakoplov su pristali patrolni čamci Obalne straže, policije i vatrogasni remorker.

Zbog sigurnog slijetanja na rijeku Hudson i spašavanja 155 života, pilot Sullenberger proglašen je herojem.

Izvor: Agencije