Policajac ranjen ispred Ambasade Izraela u Beogradu

Iako teško ranjen, neimenovani pripadnik Žandarmerije je uspio uzvratiti vatru, te savladati napadača, koji je podlegao uslijed zadobijenih rana.

Iako teško ranjen, neimenovani pripadnik Žandarmerije je uspio uzvratiti vatru, te savladati napadača, koji je podlegao uslijed zadobijenih rana (Tanjug/ Marko Đoković)

Pripadnik Žandarmerije J.M. (34) pogođen je samostrijelom u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a u samoodbrani je pucao i ubio napadača, javila je Radiotelevizija Srbije, a prenosi agencija Beta.

Prema prvim informacijama, iako teško ranjen, neimenovani pripadnik Žandarmerije je uspio uzvratiti vatru, te savladati napadača, koji je podlegao uslijed zadobijenih rana.

Pripadnik Žandarmerije je zadobio teške povrede i nalazi se u Urgentnom centru, navodi Beta.

‘Ispituju se motivi napada’

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naveo je u saopćenju da je pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti osiguranja Ambasade Izraela, na beogradskom Dedinju, oko 11 sati ranila nepoznata osoba čiji se identitet utvrđuje.

Dodao je da je žandar u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gdje će biti izvršena operacija vađenja strijele iz vrata.

“Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju”, izjavio je Dačić.

Dačić: Teroristički akt

Kasnije je on naveo kako identitet napadača još nije utvrđen, ali da je “nesumnjivo da se radi o terorističkom aktu koji je uperen i protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije”.

“Da li je ovaj pojedinac delovao sam ili je bila još neka grupa, mi smo uhapsili još neke ljude preventivno u blizini policijskih objekata, zajedno sa bezbednostim službama da zajedno vodimo taj slučaj. Ne bih sada odavao neke informacije ali kao što ste i sami objavili neke sumnje su već prisutne, indicije postoje da je reč o licima koja su već poznata policiji a pre svega reč je o vehabijskom pokretu”, rekao je Dačić.

Izvor: Agencije