Preminuo muškarac koji se polio benzinom na Markovom trgu

Muškarac je zadobio opekline četvrtog stepena po cijeloj površini tijela i preminuo je uprkos svim poduzetim naporima doktora.

Muška osoba koja se samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu bila je zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice (Marko Prpić/PIXSELL)

Muškarac koji se polio benzinom na Markovu trgu preminuo je od zadobivenih povreda, objavili su u utorak navečer iz KBC-a Sestre milosrdnice, prenosi Hina.

Muška osoba koja se samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je uprkos poduzetim naporima doktora preminula od zadobivenih povreda iza 21 sat, navodi se u saopćenju.

Muškarac je, kako su ranije objavili zadobio opekline četvrtog stepena po cijeloj površini tijela.

U utorak ujutro u 9:37 sati policija je dobila dojavu da se jedna osoba zapalila na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

U tom trenutku premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u Vladi.

“Čim je obaviješten, predsjednik Vlade i ministri finansija i privrede, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome”, saopćio je jutros vladin glasnogovornik Marko Milić.

Nešto kasnije, na konferenciji za novinare hrvatski premijer Plenković je, među ostalim, izrazio žaljenje porodice stradalog muškarca poručivši kako očekuje da nadležne službe, koje su odmah reagirale, o tom događaju i dalje izvještavaju javnost.

Apel medijima

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozvalo je u utorak sve medije da ne objavljuju, odnosno da povuku fotografije koje prikazuju osobu koja se polila benzinom i zapalila na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

“Podsjećamo na Kodeks časti hrvatskih novinara, odnosno članak 15. i 16., koji kažu da se od novinara i medija zahtijeva posebna pozornost, obazrivost i odgovornost pri izvještavanju o samoubojstvima, nesrećama, osobnim tragedijama, bolestima, smrtnim slučajevima i nasilnim djelima”, navodi se u saopćenju HND-a.

Glasnogovornik Vlade Hrvatske Marko Milić istakao je u utorak kako su svi u Vladi potreseni viješću da se muškarac samozapalio na Trgu sv. Marka te naveo kako su policija i sve nadležne službe hitno reagirale kako bi se unesrećenom što brže pružila pomoć.

“Svi smo, naravno, potreseni viješću da se čovjek samozapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe reagirale su žurno kako bi se unesrećenoj osobi što brže pružila pomoć i ugasila vatra”, rekao je Milić.

Izvor: Agencije