BiH: Struja neće poskupjeti 10 posto, prijedlog vraćen na doradu

Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK) prethodno je odbila i uvođenje tri modela tarife nakon kritika to diskriminisalo domaćinstva sa više članova.

Struja u Bosni i Hercegovini zasad neće poskupjeti za 10 posto (EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Struja u Bosni i Hercegovini zasad neće poskupjeti za 10 posto, koliko je predvidjela Elektroprivreda BiH, zato što je danas nadležno tijelo taj prijedlog vratilo na doradu, javlja Tanjug.

Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK) prethodno je odbila i uvođenje tri modela tarife nakon kritika to diskriminisalo domaćinstva sa više članova, prenio je portal Klix.

Elektroprivreda BiH je, u vezi sa linearnim povećanjem, istakla da je pomenuti prijedlog utvrđen nakon preispitivanja odbijenog cjenovnog modela i da iznosi 10 posto za domaćinstva i 8,1 posto za ostalu potrošnju na 0,4 kilovata.

Poskupljenje struje neminovno

To preduzeće je i ranije napominjalo da je poskupljenje struje u BiH neminovno i da je samo potrebno naći najadekvatniji model.

Medij podsjeća da je danas je zasjedao stari saziv FERK-a, a da bi na sutrašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH trebalo da budu imenovani novi članovi.

Izvor: Agencije