U padu lakog aviona na Hvaru četvero povrijeđenih

Prema prvim informacijama, do nesreće je došlo pri slijetanju aviona sa dva člana posade, kojeg je zanio vjetar, na lokalnu saobraćajnicu.

​Na hrvatskom otoku Hvaru se u petak, malo iza 14 sati, srušio ultralaki avion VL-3 pri čemu su povrijeđene četiri osobe od kojih jedna teže, objavila je Civilna zaštita, prenosi Hina.

Županijski centar 112 Split zaprimo je u 14:14 sati dojavu o padu ove letjelice na području kod Starog Grada, odnosno na uzletno-sletnoj pisti kod Starigradskog polja na otoku Hvaru.

Ovaj centar je o padu odmah obavijestio hitne službe te su na teren upućeni Hitna medicinska pomoć, policija i vatrogasci.

Povrijeđeni biciklisti

Prema prvim informacijama, do nesreće je došlo pri slijetanju aviona sa dva člana posade, kojeg je zanio vjetar, na lokalnu saobraćajnicu. Pri tome je naletio na tri osobe, od kojih je teže povrede zadobila jedna osoba i helikopterom HHMS-a prevezena  je u KBC Split, dok su preostale tri povrijeđene osobe prevezene brzom brodicom u KBC Split, navode iz Civilne zaštite.

U splitskoj se policiji doznaje da su od četiri povrijeđene osobe tri bile na tlu, navodno biciklisti koji su se našli u blizini, dok je jedna povrijeđena osoba iz aviona.

Rekli su da je o događaju obavještena Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo.

Izvor: Agencije