Vojin Mijatović: Sve što bih sada rekao nema smisla

Policija Srbije saopštila da intenzivno radi na pronalasku dvije, za sada nepoznate, osobe za koje se sumnja da su pretukle muškarca, koji je u Urgentnom centru preminuo.

U nedjelju je prijavljeno da su u jednom parku na Voždovcu dvije osobe pretukle muškarca, saopćio je MUP Srbije (Djordje Kojadinovic / Reuters)

Pripadnici policije u Beogradu intenzivno rade na pronalasku dvije, za sada nepoznate, osobe za koje se sumnja da su pretukle muškarca, koji je u Urgentnom centru preminuo, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Mediji su ranije prenijeli da je u Beogradu ubijen Đorđe Mijatović, brat potpredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića. Pisanja medija potvrdio je Mijatović, koji se tim povodom oglasio na Facebooku.

 

U saopćenju je navedeno da je u nedjelju u 18:20 prijavljeno da su u jednom parku na Voždovcu dvije osobe pretukle muškarca.

“Pripadnici MUP-a intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, kao i pronalasku osumnjičenih osoba. Telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu, radi obdukcije”, naveli su, između ostalog.

Prethodno se oglasilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, navodeći da je dalo nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obavještenja u vezi sa događajem od 26. maja 2024. godine na Voždovcu, nakon kojeg je 37-godišnji Đ. M. preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Naređena obdukcija

“Tužilaštvo je naložilo obdukciju sa toksikologijom Đ. M. kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti”, saopćili su.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za Blic TV da “sigurno nije u pitanju ubistvo”, kao i da se utvrđuje je li čovjek preminuo od posljedica sukoba.

“Lekari kažu da je bilo i nekih zdravstvenih problema, neki epileptični napad ili, možda, srčani napad, ali to je sada pitanje. Najveći problem je što ne postoje kamere i što nema svedoka da bi se tačno utvrdilo šta se dogodilo”, rekao je Dačić za Blic TV, ističući da slučaj “neće ostati neriješen”.

Izvor: Agencije