Sudar vozova u tunelu u Srbiji

U sudaru putničkog i teretnog voza povrijeđeno je 13 osoba, a uzrok nesreće je ljudski fator, kažu srbijanski zvaničnici.

Garnitura Beovoza je prošla kroz zaštitno svjetlo i udarila u teretni voz koji je čekao dozvolu da krene prema stanici Ovča (Nemanja Jovanović / Tanjug)

U tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, bliže izlazu ka Pančevačkom mostu, u petak je došlo do sudara putničkog i teretnog voza u kojem ima povrijeđenih.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je uzrok sudara vozova, u kojem nije bilo žrtava, ljudski faktor, a ministar saobraćaja Goran Vesić naveo je da je povrijeđeno 13 putnika, od kojih je četvoro prevezeno u Urgentni centar.

“Garnitura Beovoza je prošla kroz zaštitno svetlo i udarila u teretni voz koji je čekao dozvolu da krene prema stanici Ovča”, rekao je Vesić, prenio je Tanjug.

Dačić je novinarima rekao da u nesrećama poput ove često ima žrtava, kao i da je prava sreća što u današnjem sudaru nije bilo poginulih i da su svi putnici izašli iz voza.

„Najvažnije je da nema poginulih“, rekao je Dačić novinarima.

Vatrogasci spašavaju putnike iz tunela nakon sudara vozova u Srbiji [MUP Srbije/mup.gov.rs]

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Luka Čaušić, koji je na lice mjesta došao zajedno sa ministrima Dačićem, Vesićem i direktorkom preduzeća Infrastruktura železnice Srbije Jelenom Tanasković, rekao je da u 18:42 sati primljena dojava o sudaru, nakon čega je na teren izašlo 25 vaterogasaca.

Komisija pravi zvanični izvještaj

„Dolaskom na lice mesta u 18:48 časova ustanovljeno je da se terentni voz sudario sa putničkim vozom u tunelu u dubini od 400 metara od ulaza u tunel kod Pančevačkog mosta”, rekao je Čaušić.

Dodao je da je četvero ljudi izvučeno kroz evakuacioni tunel na Karaburmi.

Dačić je rekao da su najvažniju ulogu odigrali vatrogasci, budući da ljekari Hitne pomoći nisu mogli da priđu putnicima.

Ministar saobraćaja Goran Vesić rekao je da će detalji nezgode biti poznati kada Komisija Infrastrukture železnice Srbije objavi zvaničan izveštaj, što se očekuje u toku sutrašnjeg dana.

Saobraćaj na toj dionici pruge je trenutno obustavljen, a kako je Vesić najavio, bit će normalizovan sutra tokom prijepodneva, ili najkasnije do podneva.

Izvor: Agencije