Plenković: Radin, Reiner i Penava potpredsjednici Sabora

Na upit je li Ante Šušnjara novi ministar ekonomije, hrvatski premijer odgovorio je kako ne želi o imenima.

Kad Vlada bude kompletirana, objavit ću, rekao je Plenković (Luka Batelic/PIXSELL) (Pixsell)

Premijer Andrej Plenković potvrdio je u utorak da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet potpredsjednika Hrvatskog sabora, te poručio da će tek kada sve bude gotovo i Vlada kompletirana, to i objaviti.

“Kad Vlada bude kompletirana, objavit ću”, rekao je Plenković na obilježavanju 102. godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, prenijela je Hina.

Na ponovljena pitanja novinara premijer Plenković je samo potvrdio da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet potpredsjednika Hrvatskog sabora.

Na upit je li Ante Šušnjara novi ministar ekonomije, odgovorio je kako ne želi o imenima, poručivši novinarima da neće “dobiti ništa danas o ministrima”.

‘Nema istrage oko pandemije’

Upitan kako gleda na to da Domovinski pokret (DP) traži ‘istragu’ o pandemiji, muzej za žrtve komunističkog terora i ostale zahtjeve, odgovorio je kako su to apsolvirana pitanja.

“Sve sam to odgovorio jučer. Nećemo pokrenuti istragu oko pandemije, kakvu istragu”, dodao je.

Na pitanje o predizbornom obećanju o mirovini od 750 eura, rekao je da Vlada nastavlja sa dosadašnjom praksom.

“Trudit ćemo se kao i dosad da obećamo manje, a ispunimo više, što prije”, dodao je, ističući da to ovisi o indeksaciji i budžetskim mogućnostima.

 

Izvor: Agencije