Zemljotres u Hrvatskoj oštetio nekoliko kuća, crkvu, vrtić i staru općinsku zgradu

Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da su zemljotres osjetili i stanovnici Bosne i Hercegovine i Italije.

(EMSC)

Na području Rakovice u Hrvatskoj su u zemljotresu magnitude 4,3 stepena po Richteru u srijedu prijavljena manja oštećenja na sedam kuća, staroj općinskoj zgradi, na župnoj crkvi Svete Jelene Križarice i na zgradi vrtića, izvijestio je općinski načelnik Mihovil Bićanić.

Na crkvi i na vrtiću su se pojavile pukotine, a oštećen je dimnjak stare općinske zgrade. Načelni Općine Rakovica rekao je da oštećenja nisu velika i da će biti sanirana.

Seizmološka služba Hrvatske zabilježila je danas oko 15 kilometara južno od Slunja,  dva prilično jaka zemljotresa.

Dva zemljotresa

Jutros u 5 sati i 38 minuta zabilježen je zemljotres 4,3 prema Richteru, a osjetio se diljem Hrvatske, najviše u Lici i centralnoj Hrvatskoj.

Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da su zemljotres osjetili i stanovnici Bosne i Hercegovine i Italije.

Večeras u 19 sati i 3 minute na istom području Seizmološka služba ponovno je zabilježila zemljotres, magnitude 3,8 prema Richteru.

Hrvatska se još nije oporavila od serije zemljotresa krajem 2020. i početkom 2021. godine koji su pogodili Petrinju i Zagreb.

U tim je zemljotresima načinjena ogromna materijalna šteta, dok je zabilježeno osam žrtava.

Izvor: Agencije