Obradović: Grad Beograd je bankrotirao

Član Privremenog organa Beograda Vladimir Obradović optužuje da budžet Beograda predstavlja partijsku kasu za SNS.

Ni poslije tri pokušaja SNS nije uspio osigurati većinu za izbor gradonačelnika (Tanjug)

Član Privremenog organa Beograda Vladimir Obradović izjavio je danas da je glavni grad bankrotirao, jer su ogromna korupcija i besmisleno trošenje novca Beograđana doveli do toga da u budžetu više nema sredstava ni za osnovne potrebe, prenosi Fonet.

Zato će sutra vladajuća većina u Privremenom organu donijeti odluku da se grad zaduži tri milijarde dinara (25,6 miliona eura) za održavanje tekuće likvidnosti, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je istakao da gradonačelnik Aleksandar Šapić praktično uzima keš kredit da bi do izbora mogao da prikrije činjenicu da nemilice troši novac i imovinu Beograda i naveo da je za prvih šest mjeseci kroz privremeno finansiranje potrošio više od 83 milijarde dinara (708,4 miliona eura), što mu nije dovoljno.

“Dvjesto miliona je dao na svoju funkcionersku kampanju – na bilborde i video materijale, prodao je udio u Lasti i dao novac baš opštini Sokolac, odakle su na prošlim izborima došli mnogi fantomski glasači dok se, s druge strane, Beograd raspada, vožnja gradskim prevozom postala je ruski rulet, a veliki projekti od interesa za grad postali su misaona imenica”, rekao je Obradović.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić (Antonio Ahel/Pixsell)

Novi izbori za gradonačelnika Beograda

Dodao je da budžet Beograda predstavlja partijsku kasu za SNS i zato ga ne daju ni po cijenu krađe, kršenja zakona i Ustava, zbog čega je neophodno boriti se za uslove sa kojima će Beograđani zaista moći da biraju ko će da vodi njihovi grad, jer je to jedini način da njihov novac ne ode na korupciju i besmislice.

Vladajući SNS pobijedio je na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji 17. decembra prošle godine, a stranka je osvojila većinu i na izborima za vijećnike Skupštine Beograda, uz optužbe opozicije za izborni inženjering, migraciju birača i dovođenja glasača i iz bh. entiteta Republika Srpska.

Ni poslije tri pokušaja SNS nije uspio osigurati većinu za izbor gradonačelnika pa je predsjednica srbijanskog parlamenta Ana Brnabić raspisala nove izbore koji će biti odražni 2. juna, na isti dan kada će izbori bito održani i u 66 drugih lokalnih samouprava.

Izvor: Agencije