Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić: Oglasila se austrijska policija u vezi snimke

Iz MUP-a je navedeno da je, nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom djevojčicom, istraga na teritoriji Srbije proširena.

Nestala djevojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara (Tanjug / MUP Srbije)

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora ušla je u osmi dan.

“Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći je li na snimci nestala djevojčica”, rekao je u utorak glasnogovornik bečke policije Marcus Dietrich za Kleine Zeitung negirajući medijske navode koji tvrde suprotno. Kako je naveo, policija još uvijek pokušava potvrditi identitet djevojčice na snimci uz pomoć dostupne tehnologije, prenosi Fena.

Dietrich ističe da je muškarac koji je napravio video ispitan i da trenutno nema drugih svjedoka. Prioritet policije je da pronađu djevojčicu sa snimke i dvije ženske osobe u čijem se društvu nalazila, dodao je.

Istraga napreduje

“Istraga se intenzivno odvija i naši kriminalisti dobro napreduju. Čim budemo imali nove informacije, odmah ćemo obavijestiti javnost”, rekao je glasnogovornik bečke policije.

Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču, prijavio 30. marta da je na autobuskoj stanici u centru austrijskog glavnog grada vidio djevojčicu, koja, navodno, nalikuje nestaloj Danki, u pratnji dvije žene.

Interpol je pokrenuo međunarodnu potragu za Dankom Ilić (2) prije sedam dana. Na snazi je žuta potjernica, koja se raspisuje u slučaju potrage za nestalim osobama ili zbog identifikacije osobe koja se ne može samoidentificirati.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom djevojčicom, istraga na teritoriji Srbije je proširena, izjavila je ranije Bojana Otović-Pjanović iz MUP-a, prenosi Tanjug.

Aktiviran sistem ‘Pronađi me’

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević rekao je da se očekuje identifikacija djeteta sa snimka nastalog u Beču, kako bi se utvrdilo je li to Danka Ilić za kojom se traga od 26. marta.

On je u izjavi za Tanjug rekao da je Ambasada Srbije u Beču u stalnom kontaktu s austrijskom policijom, kao i da su građani Srbije koji tamo žive informisani o nestanku djevojčice.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13:45 u Banjskom Polju kod Bora.

Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Djevojčica ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

Izvor: Agencije