U BiH aktivno registrirano 222.300 birača

Osim u Mostaru, četiri biračka mjesta otvorena su u Sarajevu, jedno u Banjoj Luci, dva u Tuzli, pet u Vitezu, a četiri u Livnu i Orašju.

S jednog od četiri birališta u Sarajevu (Al Jazeera)

U Bosni i Hercegovini i danas se glasa na parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor i sva biračka mjesta su otvorena navrijeme, u sedam sati, potvrdio je za Fenu generalni konzul Hrvatske u Mostaru Marko Babić, te dodao kako je izlaznost za sada dobra.

“Izlaznost je za sada dobra, državljani Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini koriste aktivno biračko pravo i odazvali su se na izbore”, rekao je konzul.

U Bosni i Hercegovini aktivno je registrirano 222.300 birača (Al Jazeera)

Izborni proces u svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Hrvatske u BiH prolazi bez incidenata i u najboljem redu, kazao je Babić dodavši kako nema velikih gužvi na biralištima.

Dva dana glasanja

Hrvatski glasači u BiH biraju tri zastupnika u Hrvatskom saboru, koji se biraju iz XI izborne jedinice.

Osim u Mostaru, četiri biračka mjesta otvorena su u Sarajevu, jedno u Banjoj Luci, dva u Tuzli, pet u Vitezu, a četiri u Livnu i Orašju.

U Bosni i Hercegovini aktivno je registrirano 222.300 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) te u Tuzli (2.175).

Birališta u BiH za parlamentarne izbore u Hrvatskoj otvorena su dva dana 16. i 17. aprila.

Hrvatski glasači u BiH biraju tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI izborne jedinice (Al Jazeera)
Izvor: Agencije