U intenzivnu potragu za tijelom Danke Ilić uključila se i Žandarmerija

Uprkos priznanju počinilaca, tijelo dvogodišnje Danke Ilić, čiji je nestanak prijavljen 26. marta, još uvijek nije pronađeno.

U potragu se priključilo i 50 pripadnika Žandarmerije na potezu od sela Zlot ka mjestu Sumrakovac (MUP R Srbije / Tanjug)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije, zajedno sa kolegama iz Bora i policijskim službenicima Policijske uprave Bor, intenzivno rade na pronalasku tijela dvogodišnje djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, saopćio je MUP Srbije.

U potragu se priključilo i 50 pripadnika Žandarmerije na potezu od sela Zlot ka mjestu Sumrakovac, prenosi Tanjug.

Akcijom pretrage terena rukovodi načelnik Policijske uprave Bor Zoran Milijić.

(MUP R Srbije / Tanjug)

Podsjećamo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta. Nakon desetodnevne intenzivne potrage, MUP Srbije je objavio da je djevojčica ubijena.

Dvoje uhapšenih

Nakon detaljnjih provjera svih tragova i informacija uhapšena su dvojica radnika Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” iz Bora koji su “u potpunosti priznali izvršenje ovog zločina”.

Oni su privedeni nakon što su pronađeni tragovi krvi na automobilu forenzičkom istragom.

Jedan radnik osumnjičen je da je službenim vozilom udario dvogodišnju Danku i usmrtio je. Potom je, uz pomoć kolege, tijelo djevojčice ubacio u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na “Starobanjskom putu” kod Bora gdje su tijelo izbacili s desne strane puta.

Od tada traje potraga za tijelom dvogodišnje djevojčice.

Izvor: Agencije