Nastavlja se potraga za djevojčicom iz Srbije, Interpol raspisao potjernicu

Interpol je raspisao žutu potjernicu zbog nestanka dvogodišnje djevojčice iz Srbije.

Nestala djevojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara (Tanjug/MUP/bs)

Specijalistički timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pretražili su prethodnih dana okolinu kuće kod koje je dvogodišnja Danka Ilić nestala, tunel, podzemne kanale, šahtove te šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila.

Helikopteri MUP-a nadlijetali su širu oblast mjesta nestanka djevojčice. Ministarstvo nastavlja operativni rad, prenosi Tanjug.

Interpol raspisao žutu potjernicu

Istragu u slučaju nestanka dvogodišnje djevojčice kod Bora pokrenula je i bečka policija nakon što je državljanin Srbije, a koji živi u Beču, prijavio da je u subotu u večernjim satima na autobuskoj stanici u centru austrijske prijestolnice vidio djevojčicu u pratnji dvije žene koja, navodno, liči na Danku.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu djevojčicu Danku Ilić, odmah obavijeste srbijansku ili austrijsku policiju.

Interpol je raspisao žutu potjernicu zbog nestanka dvogodišnje djevojčice iz Srbije.

Žuta potjernica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim osobama ili zbog identifikovanja osobe koja se ne može samoidentifikovati.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 u Banjskom Polju kod Bora, a danas je sedmi dan potrage za njom.

Djevojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Danka ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

Izvor: Agencije