Vučić: Slijedi nabavka novog naoružanja, pred Vučevićevom vladom teški zadaci

Vučić je rekao da se u vojsku ulaže više nego ikad ranije i najavio da će na poligonu, na Pešteru 20. aprila, biti prikazano dejstvo dronova domaće proizvodnje.

Vučić je najavio nabavku novih lovačkih aviona kao i artiljerijskog oružja, višecjevnih raketnih bacača (Tanjug/Sava Radovanović)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pred novim premijerom Milošem Vučevićem (jer očekuje da će dobiti podršku u Skupštini) i novom vladom veliki i teški zadaci.

“Mi smo u specifičnom položaju jer smo jedini u neutralnom vojnom statusu u ovom delu regiona. Uvek smo spremni da se zaštitimo, ali mi nikome ne pretimo”, rekao je Vučić, prilikom obilaska pripadnika Vojske Srbije (VS) na vojnom aerodromu u Batajnici, prenosi Beta.

On je najavio nabavku novih lovačkih aviona kao i artiljerijskog oružja, višecjevnih raketnih bacača.

Vučić je rekao da se u vojsku ulaže više nego ikad ranije i najavio da će na poligonu, na Pešteru 20. aprila, biti prikazano djelovanje dronova domaće proizvodnje.

RS “zagledan u Srbiju”

Mandatar Vučević je rekao da će vojska imati maksimalnu podršku i u novoj vladi, zajedno sa Vučićem, navodeći da je vojska garant opstanka suverene i nezavisne Srbije.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, koji je također bio prisutan, rekao je da moćna Srbija predstavlja sigurnost i za Srbe u RS-u koji je “zagledan u Srbiju”.

“Mi smo tamo zgurani u neku veštačku strukturu koja se zove Oružane snage Bosne i Hercegovine”, rekao je Dodik.

Izvor: Agencije