U okolini Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice iz Srbije

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal FUP-a locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile putem društvenih mreža kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice iz Srbije.

Nestala djevojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara (Tanjug/ MUP/bs)

Tri osobe iz okoline Hadžića u Kantonu Sarajevo uhapšene su zbog tvrdnji da imaju informacije o nestaloj djevočici iz Srbije Danki Ilić te su za te podatke tražile 25.000 eura, prenosi Anadolija.

Federalna uprava policije je postupajući po aktu Interpola Beograd poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti koje su rezultirale hapšenjem tri osobe na teritoriji općine Hadžići, naveli su iz FUP-a.

“Istražitelji odsjeka za cyber kriminal FUP-a, locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji. Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju općine Hadžići, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, rekao je Emil Sućeska, glasnogovornik FUP-a.

Navedeno je kako su ove osobe tvrdile putem društvenih mreža kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice iz Srbije, odnosno da su tražile 25.000 eura za otkrivanje informacija.

Treći dan traje potraga

Potraga za nestalom dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja kod Bora nastavlja se treći dan, a policija će provjeriti bazne stanice i izvršiti vještačenje mobilnih telefona roditelja, kako bi se potvrdilo s kim su bili u kontaktu u periodu kada je djevojčica nestala.

Policija će ispitati i ljude koji su se nalazili u blizini neposredno prije ili nakon nestanka djevojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su potencijalno propušteni tokom tekuće istrage, javlja reporter Tanjuga.

Svi koji su bili u neposrednoj blizini Danke Ilić su pod sumnjom što, kako navodi Tanjugov reporter, ne znači da se smatraju krivim.

Prvi put aktiviran sistem ‘Pronađi me’

U potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru kao i Gorska služba spašavanja te članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Ilić je nestala u ponedjeljak oko 13:45 i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem “Pronađi me” je u ponedjeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, djevojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

Izvor: Agencije