Benčić: Propali pregovori Možemo i SDP-a o ‘točkastoj koaliciji’

Pregovori sa SDP-om su završili, krajnji dogovor je takav da se ne izlazi zajedno u četiri izborne jedinice, rekla je kandidatkinja Možemo! za premijerku Sandra Benčić.

Do dogovora sa SDP-om nije došlo, no pregovori su išli u korektnom tonu, rekla je Sandra Benčić, glasna zastupnica Zeleno-lijeve koalicije u Saboru (Patrik Macek/PIXSELL)

Kandidatkinja Možemo za premijerku Sandra Benčić objavila je u petak da su propali pregovori s SDP-om o ‘točkastoj koaliciji’ zbog nesuglasica oko ulaznih mjesta u četiri izborne jedinice u kojima bi imali zajedničke liste.

”Pregovori sa SDP-om su završili. Krajnji dogovor je takav da se ne izlazi zajedno u četiri izborne jedinice”, kazala je Benčić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Možemo! je tražio četiri ulazna mjesta u sve četiri izborne jedinice u kojima bi imali zajedničke liste, a SDP im je ponudio dva ulazna mjesta. Stranke će stoga, po svemu sudeći, odvojeno na izbore u svim izbornim jedinicama, piše Hina.

“Do tog dogovora nije došlo, no pregovori su išli u korektnom tonu, i naš zaključak je da ipak idemo u dva bloka”, rekla je Benčić.

Taj je zaključak prihvaćen i od strane SDP-a, dodala je te navela da to neće utjecati na njihovu postizbornu saradnju.

“No hard feelings”, dodala je.

Možemo i SDP objavili su 1. marta da pokreću pregovore o ‘točkastoj’ koaliciji u četiri izborne jedinice kako bi se izborili za dodatne mandate u jedinicama u kojima lijeve političke opcije tradicionalno slabije stoje i tako došli do “za Hrvatsku poželjne smjene vlasti”.

Izvor: Agencije