Milatović podnio ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad

Pokret je osnovao zajedno s premijerom Milojkom Spajićem u junu 2022, ali su nakon nekoliko izbornih uspjeha na površinu isplivale njihove međusobne razlike u vezi s djelovanjem stranke.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad.

Obrazlažući odluku na društvenoj mreži X, ukazao je da je dosadašnje djelovanje Pokreta suprotno onome što su obećali kada su ga osnovali.

“Dosadašnji način rada suprotan je obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu”, napisao je Milatović na mreži X.

Pokret je osnovao zajedno s premijerom Milojkom Spajićem u junu 2022, ali su nakon nekoliko izbornih uspjeha na površinu isplivale njihove međusobne razlike u vezi s djelovanjem stranke.

Nakon izbora za predsjednika države, Milatović je odbio podnijeti ostavku na funkcije u Pokretu, što je Spajić predlagao.

Realizacija ključnih državnih prioriteta

Podsjetio je da su prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad osnivači stranke građanima obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive, kao i da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju, prenijele su podgoričke Vijesti.

“Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti”, istakao je Milatović, javlja Tanjug.

On je istakao da je Pokret Evropa sad bio i da će ostati važan dio njega jer su “zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u zemlji”.

“Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta”, naglasio je Milatović.

Izvor: Al Jazeera i agencije