U saobraćajnoj nesreći kod Karlovca troje poginulih

Lokalni portal prenosi, pozivajući se na karlovački Zavod za hitnu medicinu, da je povrijeđeno 12 ljudi.

Direktorica Opće bolnice Karlovac Ivana Kovačić rekla je da su u automobilu hrvatskih registracija smrtno stradali roditelji maloljetnog dječaka (Pixsell)

Tri osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći u noći s petka na subotu na autoputu A1 nedaleko od hrvatskog grada Karlovca, javila je agencija Hina i dodala kako je u nesreći učestvovalo više vozila.

Kako prenosi KAportal, na koga se poziva Hina, teška saobraćajna nesreća dogodila se noćas oko 1:40 sati na autoputu A1 poslije tunela Sveti Marko kod Karlovca u smjeru juga. Policija je objavila kako je u nesreći učestvovalo više vozila i da su tri osobe poginule.

Navedeni portal prenosi, pozivajući se na karlovački Zavod za hitnu medicinu, da je povrijeđeno 12 ljudi.

Kasnije je direktor županijskog Zavoda za hitnu medicinu Perica Vucelić izjavio Hini kako je  šestero povrijeđenih odvezeno u karlovačku, dvoje u ogulinsku bolnicu, troje u KBC Rijeka te jedna osoba u KBC-u Zagreb.

Kazao je i da je komunikacija sa povrijeđenima bila je otežana jer je riječ o strancima.

Karlovačka policija izvijestila je da je promet na autocesti A1 između čvora Novigrad na Dobri i čvora Karlovac u smjeru juga normaliziran nešto prije 9 sati.

Rezultati uviđaja

Državna tužiteljica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović izjavila je za HTV, prenosi Hina, da je uviđaj provelo županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu u saradnji s policijom PU karlovačke.

“Prometna nesreća dogodila se oko 1:40 na autocesti A1. U nesreći su sudjelovala dva vozila – jedno je bilo mađarskih registracijskih oznaka, a drugo je imalo hrvatske registracijske oznake. Prema rezultatima očevida prometnu nesreću uzrokovao je vozač mađarskog vozila”, kazala je ona.

Dodala je kako je vozač mađarskog vozila “uslijed nepropisnog kretanja, kada se kretao autocestom iz pravca juga prema sjeveru, dakle prema Karlovcu – najprije vozilom zahvatio metalnu ogradu uz desni rub kolnika te je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila”.

“Potom je prešao središnji dio cijele autoceste i vozilom je prešao na suprotnu kolničku traku, dakle pravac Zagreb-Split. Udario je prednjom stranom vozila u vozilo koje se propisno kretalo iz pravca Karlovca prema Splitu, vozilo hrvatskih registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći poginuli su vozač i putnik u vozilu hrvatskih registracijskih oznaka te jedna osoba iz mađarskog vozila. Ostalih 11 osoba iz mađarskog vozila prevezeno je bolničke ustanove radi pružanja daljnje liječničke skrbi”.

Nije mogla potvrditi da li je tačno da je vozač u vozilu s mađarskim registracijskim oznakama prevozio migrante, jer kako kaže, identitet svih osoba još nije utvrđen.

Dječak povrijeđen, roditelji poginuli

U vozilu sa hrvatskim tablicama poginuli su 48-godišnji vozač i njegova 47-godišnja putnica.

U vozilu mađarskih oznaka stradao je jedan putnik čiji identitet nije utvrđen.

Direktorica Opće bolnice Karlovac Ivana Kovačić rekla je da su u automobilu hrvatskih registracija smrtno stradali roditelji maloljetnog dječaka dovezenog u bolnicu s teškim povredama. Dodala je i da ostali povrijeđeni dovedeni u tu ustanovu nisu u životnoj opasnosti te je precizirala da je jedna osoba podvrgnuta operaciji bedrene kosti. Kazala je i kako su većina povrijeđenih stranci, navodno egipatskog državljanstva, prenosi Hina.

Izvor: Agencije