Visoka delegacija NATO-a sljedeće sedmice u Bosni i Hercegovini

Predstavništvo će posjetiti i vojnu bazu Rajlovac, gdje će razgovarati o praktičnoj saradnji između NATO-a i Bosne i Hercegovine.

NATO-ova delegacija boravit će u Sarajevu 1. i 2. februara (Reuters)

Zamjenik generalnog sekretara NATO-a Mircea Geoana i Sjevernotlantsko vijeće, koje čini ambasadori država članica, posjetit će sljedeće sedmice Sarajevo na poziv bosanskohercegovačkih vlasti.

NATO-ova delegacija boravit će u Sarajevu 1. i 2. februara, prenosi Hina.

Prvi dan predviđen je za susret s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine te s predsjedavajućom Vijeća ministara i članovima tog Vijeća, sappćeno je iz Sjevernoatlantskog saveza. Također je predviđen sastanak s kolegijem Parlamentarne skupštine BiH.

Praktična saradnja NATO-a i BiH

Drugi dan, 2. februara zamjenik generalnog sekretara i ambasadori država članica sastat će se s predstavnicima jednog think tanka i sa studentima bosanskohercegovačkih univerziteta.

Predstavništvo će posjetiti i vojnu bazu Rajlovac, gdje će razgovarati o praktičnoj saradnji između NATO-a i Bosne i Hercegovine.

Predviđeni su i susreti sa šeficom NATO štaba u Sarajevu, brigadnom generalicom Pamelom McGaha, budućim komandantom snaga EU-a u BiH general-bojnikom Laszlom Sticzom, visokim predstavnikom Christianom Schmidtom te predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada