Milan Radoičić dao izjavu MUP-u Srbije o napadu u Banjskoj

Radoičić je ranije priznao da je lično organizirao grupu naoružanih napadača koji su odgovorni za sukob na sjeveru Kosova, te da o svojoj namjeri nikoga nije obavijestio.

Milan Radoičić snimljen dronom kosovske policije u manastiru Banjska

Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Republike Srbije i u svojstvu građanina te dao izjavu u Ministarstvu unutrašnjih poslova o događajima u Banjskoj, 24. septembra.

“Radoičić je danas u 10 sati, u pratnji svog advokata, pristupio u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mestu Banjska, rano ujutru u nedelju, 24. septembra 2023. godine”, saopštio je MUP, prenosi Tanjug.

O navedenom će u formi izvještaja biti obaviješteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će poduzeti dalje procesne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, navodi se u saopštenju.

Radoičić je ranije priznao da je lično organizirao grupu naoružanih napadača koji su odgovorni za sukob u selu Banjska na sjeveru Kosova, te da o svojoj namjeri nikoga nije obavijestio.

Tijela napadača će biti predata porodicama

Tijela tri napadača na kosovsku policiju, ubijena u selu Banjska bit će danas predata porodicama, potvrdili su izvori iz kosovskog Instituta za sudsku medicinu portalu Zakletva za pravdu, prenosi Beta.

Dva dana ranije, isti portal je objavio da je obavljena obdukcija tijela napadača, ali da neće biti predati porodicama bez naučne identifikacije.

Izvor: Al Jazeera