Dodik jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a

Dodika je podržalo 937 delegata koji učestvuju u radu Sabora i biraju predsjednika stranke.

Milorad Dodik danas je jednoglasno reizabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) (Twitter / Screenshot)

Milorad Dodik jednoglasno je reizabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na sedmom Saboru te stranke u Doboju, javlja Fena.

Dodika je podržalo 937 delegata koji učestvuju u radu Sabora i biraju predsjednika stranke.

Dodik je u prvom obraćanju nakon što je izabran na funkciju na kojoj se nalazi posljednjih 27 godina poručio da će nastaviti politiku kontinuiteta.

Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta nazvao je nelegalnim, i optužio ga da želi RS oduzeti imovinu i institucionalnu snagu, ali da u tome neće uspjeti.

Rekao je da će se nastaviti zalagati za mirni razlaz BiH.

On je u izvještaju, koji je prije glasanja podnio pred Saborom, poručio da “stabilne republičke institucije i imovina Republike Srpske nikada nisu upitne”, kao i da se SNSD godinama zalaže za ta pitanja.

Izabran i Glavni odbor

Sabor SNSD-a izabrao je i novi Glavni odbor stranke koji broji 410 članova.

Jednoglasno je usvojen i Statut stranke koji sadrži određene novine kada je riječ o organizaciji i jačanju povjerenja članstva u partiju i njena opredjeljenja.

Saboru SNSD-a u Doboju prisustvuje više od 2.000 gostiju, pristalica stranke i nekih zvaničnika iz BiH, Srbije, Rusije, Mađarske i Rumunije.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada