Ministar sigurnosti BiH objavio lažnu fotografiju Vijećnice u bojama Kosova

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić podijelio je na društvenim mrežama fotošopiranu fotografiju sarajevske Vijećnice u bojama zastave Kosova.

Ministar Nešić je bez provjere podijelio lažnu sliku sarajevske Vijećnice (Pixell)

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić podijelio je na svom službenom profilu na platformi X (bivšem Twitteru) lažnu fotografiju sarajevske Vijećnice osvijetljenu bojama zastave Kosova.

Ministar Nešić je podijelio fotošopiranu sliku sarajevske Vijećnice u bojama zastave Kosova, i na taj način kritikovao gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić.

“A stalno kukaju da RS ne poštuje stavove institucija BiH! Ne znam kada je BiH priznala tzv. nezavisno Kosovo? Ko sada ne poštuje institucije BiH? Kada rušiš i prekrajaš komšijske međe, gradonačelnice, znaj da će biti srušena i tvoja”, napisao je ministar Nešić u objavi.

Lažna vijest

Ministar Nešić je bez provjere podijelio lažnu sliku sarajevske Vijećnice, koja uopće nije bila osvjetljenja bojama zastave Kosova.

Prije nego što je uputio kritiku gradonačelnici Sarajeva za, kako je rekao, nepoštivanje instituacija, ministar Nešić je odao počast ubijenim napadačima koji su proteklog vikenda ubili kosovskog policajca, a zatim su ubijeni u operaciji policije Kosova.

Nešić je počast ubijenim napadačima odao bez konsultacija i zvanične odluke državnih institucija Bosne i Hercegovine.

Izvor: Al Jazeera