Mediji: Grčki navijač uhapšen zbog ubistva Katsourisa

On je identificiran pomoću videosnimaka, a riječ je o poznatom navijaču rivalskog kluba iz grčke prijestolnice Panathinaikosa.

Nakon privođenja i pritvaranja 105 huligana, istraga je fokusirana na provjeru oduzetih mobilnih telefona, pregledanje videosnimaka sa mjesta sukoba i DNK analizu (Reuters)

Grčki navijač (24), za kojim je raspisana potjernica zbog ubistva Michalisa Katsourisa u atinskom predgrađu Nea Filadelfeia, uhapšen je u oblasti Gizi u Atini, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na grčke portale.

On je identificiran pomoću videosnimaka, a riječ je o poznatom navijaču rivalskog kluba iz grčke prijestolnice Panathinaikosa, koji je u prošlosti učestvovao u raznim navijačkim obračunima, prenosi Protothema.

Raspisivanje novih potjernica

Kako piše ovaj grčki portal, pozivajući se na pouzdane izvore, privedeni mladić je odveo navijače zagrebačkog Dinama do mjesta sukoba s navijačima AEK-a. Za desetak Hrvata još se traga.

Podaci koje navodi ERT pokazuju kako se očekuje raspisivanje novih potjernica, jer su policijski službenici Direkcije za borbu protiv nasilja na sportskim objektima identificirali i druge huligane preko registarskih tablica automobila.

Napominje se kako još nije raspisana potjernica za navijačem koji je objavljivao postove o svom prisustvu i učešću u smrtonosnim sukobima u Novoj Filadelfeiji, ali je njegovo ime uključeno u obimnu istragu o napadu ispred stadiona AEK-a.

Analiza DNK

Nakon privođenja i pritvaranja 105 huligana, istraga je fokusirana na provjeru oduzetih mobilnih telefona, pregledanje videosnimaka sa mjesta sukoba i DNK analizu uhapšenih, kako bi se identificirao ubica 29-godišnjeg Katsourisa. Iz analize podataka u laboratorijama navodi se kako, do sada, nema identifikacije sa genetskim materijalom 29-godišnjaka.

Na 60 oduzetih predmeta u okviru istrage nije pronađena krv ubijenog navijača. Također, grčka policija čeka da im se iz Hrvatske dostave podaci o krivičnim i prekršajnim evidencijama pritvorenih.

Izvor: Agencije