Istraga o propustima nadležnih nakon ubistava u Gradačcu

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona naredilo veliku istragu ubistava u Gradačcu, a u fokusu istrage su propusti nadležnih institucija.

Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća formirao je predmet protiv sutkinje koja je odbila zahtjev policije da se Sulejmanoviću odredi mjera zabrane prilaska žrtvi (Fena)

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona naredilo veliku istragu ubistava u Gradačcu. U fokusu istrage su propusti nadležnih institucija.

Nizama Hećimović, koju je u Gradačcu na sjeveru Bosne i Hercegovine u petak pretukao i ubio suprug Nermin Sulejmanović, sve prenoseći uživo na Instagramu, bit će pokopana tokom dana.

Vlada Tuzlanskog kantona proglasila je dan žalosti u tom dijelu zemlje.

Vlada Republike Srpske proglasila je dan žalosti u tom entitetu 16. augusta.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici nije donijelo odluku o proglašenju Dana žalosti u BiH nakon trostrukog ubistva u Gradačcu, javlja Fena.

Formiran predmet protiv sutkinje

Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća formirao je predmet protiv sutkinje koja je odbila zahtjev policije da se Sulejmanoviću odredi mjera zabrane prilaska žrtvi, koja je i ranije prijavljivala nasilje u porodici.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona potvrdilo je da se provjerava i pripadnica policije zbog navoda da je Sulejmanoviću odala gdje se nalazila žrtva.

Nakon što je u petak ubio suprugu Nizamu i dvojicu državljana Turske, te ranio još tri osobe, Sulejmanović je počinio samoubistvo.

Izvor: Al Jazeera i agencije