Prijetnje hrvatskom glumcu nakon što se našao u prilogu grčke televizije

U grčkim vijestima o neredima uoči utakmice AEK – Dinamo našao se i glumac Rene Bitorajac, odnosno lik navijačkog huligana kojeg tumači u filmu ‘Metastaze’.

Glumac Rene Bitorajac u filmu 'Metastaze' igra Krpu, navijačkog huligana (Screenshot)

Nakon što je Rene Bitorajac podijelio snimak priloga s grčke televizije o navijačkim neredima između navijačke grupe Dinama – BBB-a i grčke grupe Gate 13, u kojem se pojavljuje njegov lik iz filma Metastaze, otkrio je da prima prijetnje grčkih navijača, prenose hrvatski portali.

“Platit ćeš za ubistvo koje si počinio u Atini. J**** hrvatske navijače i BBB. Nacističke ubice! AEK-ovi fanovi će vas uništiti”, napisao je Bitorajcu jedan grčki navijač, a glumac je prijetnje objavio na svom Instagramu.

(Rene Bitorajac/Instagram)

U petak se u grčkim vijestima našao glumac Rene Bitorajac, odnosno lik kojeg tumači u filmu Metastaze. On je tada igrao Krpu, navijačkog huligana. Uloga u filmu Branka Schmidta bila je prva Bitorajčeva glavna uloga, a odigrao ju je 2009. godine, podsjeća Index.

Film je 2009. godine dobio Veliku zlatnu arenu za najbolji film, a Bitorajac je dobio Zlatnu arenu za najbolju mušku glavnu ulogu.

‘Osuđujem huliganizam jednako kao i huškanje’

U sceni sa tribina koja je završila na grčkoj televiziji su kao statisti sudjelovali stvarni članovi BBB-a. BBB-ovci su, pisalo se 2009. godine, kao statisti sudjelovali u sceni u kojoj se s tribina izvikuje “Za dom spremni” te se podižu ruke u zrak.

“Iskreno i duboko osuđujem huliganizam jednako kao i huškanje, pa evo i korištenje scena iz igranog (ne dokumentarnog) filma u svrhu propagande, ocrnjivanja i generalizacije. Prisjećam se i gostovanja u Ateni na kojem sam prisustvovao kad je na naše navijače bačen Molotovljev koktel, nikad se na stadionu nisam osjećao nesigurnije. U svoj tragediji ipak se nadam da nož nije bio od nekog Boysa”, rekao je Bitorajac nakon što je završio u grčkim vijestima.

U navijačkim neredima život je izgubio navijač AEK-a, a velika grupa hrvatskih navijača zadržana je u policiji i izlazi pred sud u Atini.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada