U Crnoj Gori 12 funkcionera optuženo zbog zloupotrebe položaja

Bivši ministri su kao članovi vladine Komisije za stambena pitanja, stanove i kredite dijelili i zastupnicima, sudijama i tužiocima.

Sumnja se da su optuženi oštetili budžet za više od 2,6 miliona eura (Al Jazeera)

Specijalno državno tužiteljstvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv devet bivših crnogorskih ministara i još tri osobe koji se terete da su prilikom dodjele stanova i stambenih kredita zloupotrijebili službeni položaj.

Za zloupotrebu položaja terete se bivši ministri: Budimir Šegrt, Suad Numanović i Sanja Vlahović iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Osman Nurković iz Bošnjačke stranke te petero sadašnjih zastupnika: Predrag Bošković, Dragica Sekulić i Suzana Pribilović iz DPS-a i Ivan Brajović i Damir Šehović iz Socijaldemokrata (SD), prenosi Fena.

Tužilac Vukas Raonjić kazao je u utorak kako se sumnja da su oštetili budžet za više od 2,6 miliona eura.

Dijelili stanove i kredite

Prema riječima crnogorskog premijera Dritana Abazovića, koji je krajem prošle godine protiv njih podnio krivične prijave, država je na taj način oštećena za gotovo dva miliona eura, prenosi Radio-televizija Crne Gore RTCG).

Za zloupotrebu položaja propisana je kazna od dvije do 12 godina zatvora, a bivši ministri su kao članovi vladine Komisije za stambena pitanja, stanove i krediti dijelili i zastupnicima, sudijama i tužiocima.

Izvor: Agencije